Uzbeku čuguna kazans ar alumīnija vāku.
Ēdieni pagatavoti kazanā ir īpaši pilni garšu un pikantu aromātu. Kazanā Jūs varat pagatavot dažādus dārzeņu sautējumus, zupas, gaļas ēdienus. Kā visi zina, čugunam ir spēja saglabāt siltu ļoti ilgu laiku. Turklāt, ēdieni reti sadedzina, vienmērīgi un ātri sautēti.
Plakans dibens;
Tilpums: 22 l;
Diametrs: 520 mm;
Dziļums: 210 mm;
Svars ar vāku: 17 kg;
Metāla biezums: 9 mm.
INSTRUKCIJA
• Čuguna trauki bez pārklājuma, kas izgatavoti no dabīga ekoloģiski nekaitīga materiāla.
• Čuguns ir viens no labākajiem materiāliem trauku izgatavošanai.
• Čugunu var sildīt līdz augstai temperatūrai, praktisks, neizdala toksiskas vielas, piemīt laba siltumvadītspēja.
• Čuguna trauki bez pārklājuma paredzēti, lai pagatavotu ceptus vai sautētus ēdienus, uz visa veida plīts virsmām.
ČUGUNA TRAUKU SAGATAVOŠANA LIETOŠANAI (NE EMALJĒTU):
1. Pirms lietošanas trauku kārtīgi nomazgājiet karstā ūdenī ar mazgājamo līdzekli, mīkstu sūkli vai nemetālisku birstīti. Pēc tam ļaujiet nožūt.
2. Izkarsējiet trauku ar sāli (apmēram 10-20 minūtes), lēni apmaisot.
3. Pēc karsēšanas sāli izberiet, nomazgājiet trauku tekošā karstā ūdenī, ļaujiet atdzist, noslaukiet.
4. Uzsildiet trauku uz plīts vairāk nekā 100°С, pēc tam uzklājiet vieglu kārtu augu eļļas, un ļaujiet traukam atdzist.
RŪPES PAR ČUGUNA TRAUKIEM (NE EMALJĒTIEM):
1. Neatstājiet pagatavotu ēdienu uzglabāšanai čuguna traukos.
2. Pēc ēdienu pagatavošanas, trauku nepieciešams nomazgāt pēc iespējas bez abrazīviem mazgāšanas līdzekļiem. Kārtīgi nožāvējiet, vislabāk uzsildiet uz plīts, lai nepaliek mitrums, kas varētu izsaukt produkta koroziju, uzklājiet vieglu kārtu augu eļļas.
3. Čuguna traukus nepieciešams mazgāt tikai ar rokām, neizmantojiet trauku mazgājamo mašīnu.
4. Uzglabājiet čuguna traukus sausā vietā (bez vākiem).
5. Pie nepiemērotas lietošanas uz čuguna traukiem ir iespējama korozija (rūsas traipi), kas nav defekts, tās ir sekas nepareizai trauku lietošanai. Korozijas skartās (rūsas traipu) vietas iespējams novērst sekojoši – nepieciešams noņemt visu rūsu ar metālisku birsti, uzkarsēt trauku, ļaut atdzist, pēc tam uzklāt kārtu augu eļļas.
Pie pareizas lietošanas čuguna trauki kalpos Jums ilgi!