Alus iesala ekstrakts Coopers Pilsner.
Komplektā ir augstas kvalitātes iesala koncentrāts bez konservantu pievienošanas un īpaši izvēlēts raugs.
Apvienojot šīs sastāvdaļas, Jūs pats izveidosiet 23 litrus lielisku alu ar īpašu garšu un aromātu.
Pilsner Coopers – vieglā Lager alus stils, kura izcelsme ir Pilzenes pilsētā Čehijā. Šis stils tika izveidots 1842. gadā, kad Pilzenes pilsētas alus darītāji nolēma radīt jauna veida alu, kas būtu vieglāks un labāks par tradicionālajiem tumšajiem eiliem, kas tajā laikā tika dzerti. Pilsner alus ir gaišs, zeltainā krāsā un parasti ar vidēju rūgtumu. To ražo, izmantojot vieglus iesalu un apiņus, kas tai piešķir svaigu, sabalansētu garšu ar iesala notīm un vieglu apiņu aromātu.
Maksimālā alkohola koncentrācija, ko var iegūt alū ir 5.2%;
Rūgtums: vidējs rūgtums.
Sastāvdaļas: malti mieži, apiņi, raugs un ūdens.
Ražots: Austrālija.
Garums: 10.5 cm;
Platums: 10.5 cm;
Augstums: 17.7 cm;
Svars: 1.7 kg.
Pagatavošanas instrukcija:
1) Rūpīgi nomazgājiet raudzēšanas tvertni un visu pārējo aprīkojumu un sterilizējiet ar speciālu šķīdumu. Pēc tam noskalojiet ar tekošu ūdeni;
2) Ielejiet katlā 2-3 l ūdens, pievienojiet cukuru vai glikozi (apm. 1-1.5 kg, atkaribā no tā, cik stipru alu vēlaties) un uzvāriet. Tādā veidā Jūs iegūsiet sīrupu;
3) Kamēr sāk vārities cukura sīrups, novietojiet burku ar alus ekstraktu karstā ūdenī uz 10-15 minūtēm, lai tas paliek šķidrāks, pēc tam atveriet to un izlejiet ekstraktu un cukura sīrupu raudzēšanas tvertnē;
4) Pielejiet rūgšanas tvertnē aukstu ūdeni līdz vajadzīgajam apjomam (apm. 23 litri). Beigu temperatūrai jābūt 18-24°C. Rūpīgi samaisiet;
5) Kad Jūs pārliecināsieties, ka temperatūra atbilst normai, pievienojiet raudzēšanas tvertē raugu no paciņas, kas pievienota burkai ar ekstraktu. Izberiet raugu uz virsmas vienmērīgi, lai neveidotos piciņas;
6) Cieši aizveriet raudzēšanas tvertnes vāku, lai tur nenonāktu gaiss. Uzstādiet hidroaizvaru. Piepildiet hidroaizvaru ar aukstu ūdeni līdz pusei;
7) Atstājiet tvertni telpā, kur tiek uzturēta istabas temperatūra (18-24°C). Ja telpa ir aukstāka, izmantojiet elektrisko sildītāju vai sildošo paliktni. Aptuveni pēc 24 stundām caur hidroaizvaru sāks izdalīties ogļskābās gāzes burbuliši. Atstājiet alu rūgšanai uz 5-8 dienām. Aptuveni pēc 6 dienām (nedaudz agrāk vai vēlāk, atkaribā no temperatūras un alus šķirnes) rūgšana pārtrauksies. Rūgšanas procesa pabeigšanas pazīme ir gāzes izdalīšanas pārtraukšana caur hidroaizvaru;
8) Iepildiet alu pudelēs, otrreizējai rūgšanai pievienojot 1.5-2 tējkarotes cukuru (vai glikozes) uz 1 l alus. Nepiepildiet pudeli līdz augšai – atstājiet 4-5 cm no pudeles kakliņa malas;
9) Cieši aizkrūvējiet pudeļu korķus, sakratiet tās, izšķīdinot cukuru, un atstājiet istabas temperatūrā uz 2-3 dienām. Pēc tam novietojiet pudeles vēsā vietā vismaz uz 2-3 nedēļām (bet labāk – uz mēnesi) nogatavināšanai. Jo ilgāk glabā alu, jo garšīgāks tas paliek. Ievērojot visas instrukcijas, alu var uzglabāt līdz pus gadam.
Alus iesala ekstrakts PILSNER Coopers priekš 23 litriem alus
24,50 €
407410
Apraksts
Papildu informācija
Zīmols |
---|
*
Produktu attēliem ir ilustratīva nozīme un tie ir kā piemēri. Krāsas, piezīmes, parametri, izmēri, funkcijas, un/vai jebkuras citas oriģinālo izstrādājumu īpašības var atšķirties no to izskata bildē, tāpēc, lūdzu, skatiet produkta aprakstu.
Saistītie Produkti
-29%