Baktēriju kultūras Jogurta pagatavošanai 2.5g uz 25L.
Mājas Jogurts rokas stiepiena attālumā – ideāli atlasītas pienskābes baktēriju kultūras ļauj ātri pagatavot gardu mājas Jogurtu!
Pateicoties liofilizācijas izmantošanai, īpašai žāvēšanas metodei, kas ir viena no progresīvākajām pārtikas konservēšanas metodēm, šīs kultūras saglabā visu savu potenciālu ilgu laiku.
Baktērijas var izmantot arī krējuma paskābināšanai.
Ar vienu baktēriju kultūru iepakojumu pietiek, lai no 25 litriem piena pagatavotu jogurtu!
Sastāvdaļas: Streptococcus thermophilus, laktoze.
Lietošana:
Svaigu pienu “no govs” ieteicams pasterizēt aptuveni 65°C 30 minūtes. Uzkarsējiet 3 litrus zemi pasterizēta vai svaiga piena līdz 43-44°C temperatūrai.
Nelielu daudzumu ielejiet glāzē un izšķīdiniet tajā aptuveni 0.3 g Jogurta baktēriju. Ielejiet siltā pienā un rūpīgi samaisiet.
Uzgaidiet apmēram 20 minūtes, uzturot temperatūru 43-44°C (sākotnējai baktēriju aktivizēšanai).
Piepildiet tīrus, tvaicētus traukus ar pienu, kurā ir baktērijas, līdz ¾ tilpuma un cieši aizveriet.
Atstājiet siltā vietā, piemēram, blakus sildītājam, vairākas stundas (vēlams uz nakti).
Lietojot jogurta pagatavošanas iekārtu, iekārtas traukā ielejiet pienu, kurā ir baktērijas, iestatiet temperatūru uz 45°C un atstājiet uz 6-8 stundām, lai jogurts nogatavojas. Ja pēc šī laika tas joprojām ir pārāk plāns, nogatavināšanas periods ir jāpagarina. Jo ilgāks nogatavināšanas laiks, jo intensīvāka ir jogurta garša.
Pēc nogatavināšanas procesa ielieciet jogurtu ledusskapī un uzglabājiet patēriņam – maksimāli 3-5 dienas.
Optimālais pH līmenis pareizai jogurta baktēriju kultūru attīstībai ir robežās no 6-7.
Piedevas, piemēram, riekstus, musli vai augļus, pievieno gatavajam jogurtam tieši pirms lietošanas.
Svars: 2.5 g.
Baktēriju kultūras Jogurta pagatavošanai 2.5g uz 25L
5,70 €
411240
Apraksts
Papildu informācija
Zīmols |
---|
*
Produktu attēliem ir ilustratīva nozīme un tie ir kā piemēri. Krāsas, piezīmes, parametri, izmēri, funkcijas, un/vai jebkuras citas oriģinālo izstrādājumu īpašības var atšķirties no to izskata bildē, tāpēc, lūdzu, skatiet produkta aprakstu.