Baktēriju kultūras siera Gauda pagatavošanai 3.5g uz 50L.
Lieliski atlasīts pienskābes baktēriju maisījums, lai pagatavotu gardu mājās gatavotu sieru Gauda, lielisks pamats veselīgam uzturam, turklāt bez glutēna.
Pateicoties liofilizācijas izmantošanai, īpašai žāvēšanas metodei, kas ir viena no progresīvākajām pārtikas konservēšanas metodēm, šīs kultūras saglabā visu savu potenciālu ilgu laiku.
Pieteikts uz 50 l pienu.
Svars: 3.5 g.
Sastāvdaļas: Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Streptococcus thermophilus, laktoze.
Lietošana:
Svaiga piena gadījumā “no govs” ieteicams pasterizēt aptuveni 65°C temperatūrā 30 minūtes.
Katliņā ielejiet 6 litrus piena un uzkarsējiet līdz 33°C.
Izmēriet apmēram 0.5 g baktēriju un izšķīdiniet glāzē nelielā daudzumā silta ūdens.
Visu pievienojiet pienam un kārtīgi samaisiet. Atstājiet noklātu apmēram stundu.
Pēc šī laika – ja tika izmantots zemi pasterizēts pirkts piens – pievienojiet apmēram 1g brīvi plūstoša kalcija hlorīda, uzsildiet pienu līdz 38°C un pievienojiet apmēram 0.6 g sausas siera fermenta, kas izšķīdināts glāzē silta ūdens. Visu samaisiet. Izslēdziet plīts.
Pēc 50 minūtēm sagrieziet biezpienu 1-2 cm kubiņos un viegli samaisiet. Atstājiet uz 10-15 minūtēm, lai sūkalas sāk atdalīties.
Pēc šī laika izlejiet apmēram 20-30% sūkalu un tā vietā ielejiet ūdeni aptuveni 30-35°C temperatūrā.
Pēc tam, nepārtraukti maisot, karsējiet iegūto masu līdz 40-45°C 20-30 minūtes, līdz tā kļūst tik elastīga, ka salīp kopā zem spiediena rokās. Tad pārliekiet uz siera auduma (marli) un liekiet siera spiedē. Atstājiet iegūto sieru apmēram 12 stundas istabas temperatūrā, periodiski apgriežot un nospiežot to presē.
Pēc šī laika sieru izņemiet, pārvietojiet sālījumā (0.5L ūdens + 0.5L sūkalas + 180g sāls) un atstājiet apmēram 8 stundas.
Tālāk izņemiet sieru no sālījuma, pārvietojiet uz siera pamatnes un atstājiet uz dienu, lai istabas temperatūrā nožūst, apgriežot ik pēc pāris stundām.
Uzglabājiet sieru ledusskapī. Kad uz tā izveidojas garoza, pārklājiet to ar apvalku vai siera vasku. Ļaujiet sieram nobriest vismaz 4 nedēļas 8-12°C temperatūrā.
Baktēriju kultūras siera Gauda pagatavošanai 3.5g uz 50L
5,50 €
411242
Nav noliktavā
Kategorija: Piena produktu pagatavošana
Birkas: bakterijas, kulturas
Apraksts
Papildu informācija
Zīmols |
---|
*
Produktu attēliem ir ilustratīva nozīme un tie ir kā piemēri. Krāsas, piezīmes, parametri, izmēri, funkcijas, un/vai jebkuras citas oriģinālo izstrādājumu īpašības var atšķirties no to izskata bildē, tāpēc, lūdzu, skatiet produkta aprakstu.