Cukura mērītājs vīna un alus stipruma mērīšanai.
Izmanto, lai mērītu cukura koncentrāciju vīnā vai alus misā, kas izteikta Ballinga grādos.
Viens Ballinga grāds (1°Blg) atbilst aptuveni 10 g cukura uz 1 litru sulas (misas).
Ierīce ir kalibrēta 20°C temperatūrā.
Galvenie skaitītāja elementi:
Pludiņš (hidrometrs) ar skalu: cukura koncentrācija Ballinga grādos;
Mēģene (plastmasas) – mērījumu veikšanai.
Misas izpēte:
Lai veiktu mērījumu, mēģene līdz 2/3 no tās augstuma jāpiepilda ar analizējamo vīnu vai alus misu. Šķidrums nedrīkst saturēt cietas daļiņas vai gāzes burbuļus. Šķidruma daudzumam jābūt tādam, lai mēģenē ievietotais pludiņš brīvi peldētu un nepieskartos mēģenes dibenam un sieniņām.
Lai to atvieglotu, skala parāda sākotnējās cukura koncentrācijas diapazonus vīna misā dažādās krāsās dažādiem vīniem, kurus mēs vēlamies iegūt:
– bordo krāsa diapazona (22 – 25 °Blg) – deserta vīni (saldie),
– dzeltenā diapazona (15 – 22 °Blg) – galda vīni (sausie).
Pareizai fermentācija ir svarīgi, lai cukura koncentrācija pirms fermentācijas nepārsniegtu 22 līdz 25 °Blg. Ja vēlaties ļoti saldu vīnu, pievienojiet cukuru vairākās porcijās, piemēram, 1., 5. un 12. fermentācijas dienā. Vīnu var arī saldināt pēc fermentācijas pabeigšanas.
Alus misas analīze:
Cukura satura mērīšana alus misā tiek veikta līdzīgi kā cukura satura mērīšana vīna misā. Skala rāda ieteicamās sākotnējās cukura koncentrācijas diapazonu misā dzintara krāsā (8 – 10 °Blg).
Misas fermentācija tiek uzskatīta par pabeigtu, ja rādījums ir zaļā krāsā norādītajā diapazonā (0–2 °Blg).
Cukura mērītājs vīna un alus stipruma mērīšanai
5,70 €
405550
Apraksts
Papildu informācija
Zīmols |
---|
*
Produktu attēliem ir ilustratīva nozīme un tie ir kā piemēri. Krāsas, piezīmes, parametri, izmēri, funkcijas, un/vai jebkuras citas oriģinālo izstrādājumu īpašības var atšķirties no to izskata bildē, tāpēc, lūdzu, skatiet produkta aprakstu.