Komplekts baltvīna pagatavošanai JÄSSATS VITA LÄTTVINER FC.
Komplektā ietilpst vīna raugs, stabilizators, dzidrinātājs.
Sastāvdaļas: raugs, kālija disulfīta sorbāts, silīcija dioksīds, želatīns).
Lietošana: Piemērots baltvīniem.
Novietojiet tīru un sterilizētu fermentācijas trauku piemērotā vietā ar vienmērīgu temperatūru 21-25 °C. Ielejiet vīna vielu (misu) traukā. Uzpildiet ar ūdeni, temperatūra ap 20°C, līdz kopējam tilpumam 23 litri. Pievienojiet raugu no 1.maisiņa, kārtīgi samaisiet un uzlieciet vāku (ar hidroaizvari). Fermentācija jāsāk apmēram 1 dienas laikā. Nav nepieciešams papildus sakratāt tvertni.
Pēc apmēram 5-6 dienu variet pārtraukt vīna raudzēšanu. Izkāš vīnu un pievienot stabilizātoru no maisiņa ‘’Jasstopp’’, labi samaisiet.
Vīnam jābūt dzidram un priekš šī pievienojiet maisiņu A un uzmanīgi samaisiet. Vīns var stāvēt istabas temperatūrā, bet ātrāk nodzidrinās, ja paliek vēss. 24 stundas vēlāk pievienojiet maisiņu B. Viegli samaisiet 15-20 sekundes.
Tad ļaujiet vīnam nostāvēties istabas temperatūrā apmēram 1 nedēļu.
Ražots Zviedrijā.